Xerox прави мастилено-струйните принтери достъпни за повече доставчици на печатни услуги

Нови платформи, продукти и бъдещето на мастилено-струйния печат на изложението drupa

София, 31 май 2016 г.  Въпреки големия потенциал на мастилено-струйните технологии редица доставчици на печатни услуги изпитват затруднения при внедряването им в резултат на високата цена и други предизвикателства. Xerox планира да промени това на изложението drupa.

„Xerox променя мастилено-струйния печат. Елате да видите как изглежда той днес и какво ще направи за клиентите ни в бъдеще.“ заяви Робърт Стаблър, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Global Graphic Communications Business Group, Xerox. „Имаме две нови платформи и широка гама продукти, чиято цел е да направят мастилено-струйния печат по-достъпен за доставчиците на печатни услуги.“

Нови мощни мастилено-струйни преси

На щанда си на изложението drupa Xerox ще представи пресата за форматирана хартия Xerox Brenva HD Production Inkjet Press и ролната мастилено-струйна преса Trivor 2400 . По данни на InfoTrends обемът на производството на цветни мастилено-струйни принтери в световен мащаб се очаква да нарасне с 23% до 2019 г.1. Пресите дават на печатниците и печатните центрове опции и възможности за пробив на доходоносния пазар на мастилено-струйния печат.

Пресата Brenva HD разкрива нови възможности за навлизане на пазарите на транзакционни документи, пряка пощенска реклама и книги, като комбинира ефективността на разходите за мастилено-струйна техника и гъвкавостта на платформата за форматирана хартия. С пресата Trivor 2400 печатниците и печатните центрове могат да разширят обхвата си на приложение с каталози, списания и цветни книги. Пресата се отличава с висока производителност и компактност.

Технологични демонстрации на нови мастила и решения за опаковане

Xerox ще демонстрира нови мастила и възможности за опаковане, включително:

  • Xerox High Fusion Ink – ново мастило, което дава възможност за мастилено-струен печат на традиционна офсетова хартия с покритие и премахва необходимостта от предварително или последващо обработване на хартията;
  • прозрачен тонер за петата секция на пресата Xerox iGen® 5;
  • мастилено-струен принтер Xerox Direct to Object – мастилено-струен печат върху триизмерни обекти с различни размери – от капачки за бутилки до каски и обувки за американски футбол, като премахва необходимостта от етикети при много приложения за производство и търговия на дребно;
  • решение за лазерно-диодно кодиране и маркиране – създадено в сътрудничество с партньорите Macsa I.D., S.A. и DataLase Ltd., Macsa ID DIGILase, поддържано от Xerox, е ново термохромично решение на принципа на лазерите, което отпечатва детайлно графично съдържание върху опаковки с висока скорост.

 Ново партньорство: Печат на опаковки от картон

На изложението drupa служители на Xerox и KBA‑Sheetfed Solutions, бизнес поделение на Koenig & Bauer Group (KBA), ще споделят повече подробности за партньорството си при разработката на първата по рода си 40-инчова дигитална преса за форматирана хартия с разметр B1, предназначена за пазара на опаковки от картон. Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, осигурява предимствата на дигиталния печат, като например персонализиране на опаковки и отпечатване на различни версии на една и съща опаковка, което открива нови бизнес възможности за индустриалните производствени принтери.

 По-кратък път до персонализирани каталози

Xerox, XMPie, компания на Xerox, Solimar и Mueller Martini ще демонстрират ново цялостно решение за управление на работни потоци при производството на персонализирани каталози с пресата Trivor 2400. Решението Xerox Personalized Catalog използва Xerox FreeFlow® Core за автоматизиране на целия работен процес, XMPie PersonalEffect® за създаване на персонализирано съдържание, задоволяващо специфичните нужди на клиентите, и професионална система за производство на брошури Presto II на Mueller Martini за подвързване и довършване на продукта.

 Допълнителните акценти на щанда включват:

  • решения за управление на работни потоци и персонализация – облачни решения, дигитални решения за публикуване и различни приложения за работа с променлива информация;
  • пресата iGen 5 на Xerox – петата секция на iGen 5 е в съответствие с изискванията на Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ относно допълнителен пети цвят – синьо, зелено и оранжево;
  • мастилено-струйните преси Xerox Impika® Evolution и Xerox Rialto™ 900 – и двете наскоро получиха сертификат за качество и ефективност на процесите от Fogra;
  • музикално-развлекателна програма –всеки ден в 11:00 ч., 14:00 ч. и 16:00 ч., централноевропейско време, на щанда ще има изпълнения на DJ Lovra от Ministry of Sound. През седмицата Xerox ще провежда и „Happy Hour“ от 17:00 до 18:00 ч., а през уикенда – от 16:30 до 17:00 ч., централноевропейско време.

Щандът на Xerox на изложението drupa 2016 г. се намира в хале 8B A62 на панаира в Дюселдорф. Под надслов „Let the Work Flow“ щандът на Xerox ще бъде разделен на шест области на приложение, включително пряка пощенска реклама, книги, каталози, транзакционни документи, снимки и опаковки.  На 2 юни от 9:00 ч., централноевропейско време, в Messe Düsseldorf’s CCD Süd, стая № 2, ще се проведе конференция за медиите. За повече информация относно Xerox на изложението drupa посетете: xerox.com/drupa.

За Xerox

Xerox помага да се промени начинът, по който работи светът. Използвайки експертния си опит в областта на изображенията, бизнес процесите, анализите, автоматизацията и насочената към потребителя практическа информация, компанията проектира работния поток така, че да осигурява по-висока продуктивност, ефективност и персонализация. Служителите на компанията създават значими иновации и осигуряват услуги за бизнес процеси, печатно оборудване, софтуер и решения, които имат реално значение за клиентите на компанията и техните клиенти. На 29 януари 2016 г. Xerox обяви, че планира да се раздели на две независими публично търгувани дружества: компания за аутсорсинг на бизнес процеси и компания за технологии за документи. Xerox очаква това разделяне да приключи до края на 2016 г.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 оторизирани партньора и над 550  риселъра. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 100 сервизни центъра.

Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor

-XXX-

1 Global Production Printing and Copying Market Forecast: 2014-2019, InfoTrends

  Контакти с медийния отдел:

Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Забележка: За да получавате RSS новини, посетете http://news.xerox.com. За коментари, отраслови перспективи и прегледи посетете http://twitter.com/xeroxhttp://www.linkedin.com/company/xerox, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp или http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox and Design®, Brenva, Trivor, Impika®, iGen®, FreeFlow®, PersonalEffect® и Rialto са търговски марки на Xerox в САЩ и/или други страни.