KBA и Xerox се насочват към пазара на опаковки от картон с 40-инчова дигитална листова преса

Първата по рода си преса интегрира платформата Rapida на KBA и мастилено-струйната технология на Xerox

София, 30 май 2016 г.KBA‑Sheetfed Solutions, бизнес поделение на Koenig & Bauer Group (KBA), и Xerox обявиха, че ще работят в партньорство по разработването на индустриална дигитална листова преса за пазара на картонени опаковки. Досега за печат на картонени опаковки в голям формат, предназначени за  козметични,  хранителни и фармацевтични продукти, се използваше само традиционния аналогов офсетов печат.

Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, интегрира мастилено-струйната технология Xerox Impika® в платформата KBA Rapida® 106. Тя е в последните етапи на разработка и ще отпечатва 4500 листа с размер B1, 750×1060 мм (29.5 x 41.7 инча) на час. Модулната концепция позволява комбинирането на дигитален мастилено-струен печат с опционални възможности, като например нанасяне на покритие, студен печат, ротационно изрязване с щанца, биговане и перфориране.

Между 2015 г. и 2020 г. дигиталният печат на опаковки в световен мащаб ще отбележи общ годишен темп на нарастване (Compound Annual Growth Rate — CAGR) от приблизително 16%. А дигиталният печат на опаковки от картон ще отбележи CAGR от 40%1. Пресата KBA VariJET 106 осигурява предимствата на дигиталния печат, като например персонализиране на опаковки и отпечатване на различни версии на една и съща опаковка, и по този начин открива нови бизнес възможности за индустриалните производствени принтери.

„Като лидер в печата на опаковки, нашите клиенти потвърждават, че се нуждаят точно от такъв продукт, за да се възползват от съществуващата възможност на пазара.“ каза Ралф Самек, Главен изпълнителен директор на KBA-Sheetfed Solutions. „Мастилено-струйната технология на Xerox и нашият експертен опит в печата на опаковки съчетават доказани технологии, за да доставят на пазара подходящия продукт в точния момент.“

„Съчетавайки възможностите на дигиталния печат, като маркетинг чрез различни носители, дигитални витрини и автоматизирани работни потоци, с тези на класическия офсетов печат, позволяваме на клиентите си да предлагат нови продукти, които не могат да бъдат намерени на традиционния пазар за опаковки.“ каза Робърт Стаблер, Генерален мениджър, Graphic Communications Business Group, Xerox. „Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще осигури на доставчиците на печатни услуги необходимата гъвкавост, формат и скорост, за да извлекат полза от тази нарастваща пазарна възможност.“

KBA и Xerox ще споделят допълнителни подробности за новата концепция на пресата по време на презентации на съответните щандове на компаниите на drupa – най-голямото в света търговско изложение за печат, провеждано на всеки три години в Дюселдорф, Германия. През 2016 г. изложението ще се проведе от 31 май до 10 юни.

Наличност

Пресата KBA VariJET® 106, поддържана от Xerox, ще бъде достъпна на пазара през 2017 г.

Koenig & Bauer Group (KBA)

KBA Group е водещ доставчик на международната печатна индустрия. Основана през 1817 г., компанията майка Koenig & Bauer AG (KBA) е най-старият производител на преси в света. KBA е движен от иновации партньор на печатната индустрия и лидер в различни печатни сегменти със своето изключително богато продуктово портфолио. Дъщерните дружества на Koenig & Bauer AG произвеждат уеб преси за мастилено-струен и офсетов печат, листови офсетови преси от всички класове формати, специализирани преси за печат върху фолио, метални листове, стъклени и пластмасови контейнери, както и системи за производство на банкноти, индустриално кодиране и автоматизирана логистика за носители. KBA Group генерира около 70% от приходите си в нарастващия сегмент на печата на опаковки. Като най-голяма компания в KBA Group, KBA-Sheetfed Solutions, разположена в Радебойл, близо до Дрезден, носи отговорност за дейността, свързана с листови преси. Научете повече на адрес: www.kba.com

За Xerox

Xerox помага да се промени начинът, по който работи светът. Използвайки експертния си опит в областта на изображенията, бизнес процесите, анализите, автоматизацията и насочената към потребителя практическа информация, компанията проектира работния поток така, че да осигурява по-висока продуктивност, ефективност и персонализация. Служителите на компанията създават значими иновации и осигуряват услуги за бизнес процеси, печатно оборудване, софтуер и решения, които имат реално значение за клиентите на компанията и техните клиенти. На 29 януари 2016 г. Xerox обяви, че планира да се раздели на две независими публично търгувани дружества: компания за аутсорсинг на бизнес процеси и компания за технологии за документи. Xerox очаква това разделяне да приключи до края на 2016 г.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 оторизирани партньора и над 550  риселъра. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 100 сервизни центъра.

Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor

-XXX-

1 Future of Digital Print for Packaging to 2020, Smithers PIRA, 2015 г.

Контакти с медийния отдел:

Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Контакти с търговския отдел:

Майк Лаубин, KBA, +49 (351) 833 2332, maik.laubin@kba.com

Забележка: За да получавате RSS новини, посетете http://news.xerox.com. За коментари, отраслови перспективи и прегледи посетете http://twitter.com/xeroxhttp://www.linkedin.com/company/xerox, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp или http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox and Design® и Impika® са търговски марки на Xerox в САЩ и/или други страни. Цените, функциите, спецификациите, възможностите, външния вид и наличността на продуктите и услугите Xerox подлежат на промяна без предизвестие.

KBA®, ®, Rapida® и VariJET® са търговски марки на Koenig & Bauer AG в Германия и/или други страни.