Gartner обяви Xerox за лидер в доклада „Магически квадрант на управляемите печатни услуги и управление на съдържанието“ за 2015 г.

София, 11 януари 2016г. – За осма поредна година Gartner, Inc. позиционира Xerox (NYSE: XRX) в квадранта на лидерите в световния си доклад „Магически квадрант на управляемите печатни услуги и управление на съдържанието“ от 2015 г.1. В него Gartner разглежда нарастващата роля на управляемите печатни услуги (MPS) заедно с услугите за управление на съдържанието на документите (MCS), които са тясно свързани с MPS и се фокусират върху подобряване на вътрешните комуникации в организацията. В новия доклад Gartner поставя Xerox на топ позиция за завършеност на визията и способност за изпълнение.

Стратегията Xerox Next Generation MPS има три основни етапа – оценка и оптимизация, сигурност и интеграция и автоматизация и опростяване, които са създадени, за да свържат хартиените с електронните документи, така че потребителите да могат да печатат по-икономично, да използват печатните устройства по-ефективно и с повишена информационна сигурност.

„Начинът на използване, споделяне и запазване на съдържание в днешната мобилно ориентирана работна среда е основен фактор за прилагането на успешен подход към MPS и MCS услугите“ каза Джоузеф Ханания, старши вицепрезидент на Global Document Outsourcing, Large Enterprise Operations, Xerox. „Смятаме, че лидерската ни позиция в този магически квадрант на Gartner е потвърждение на факта, че стратегията на Xerox помага на клиентите да рационализират и оптимизират бизнес процесите си, свързани с документи на хартиен носител, за да повишат продуктивността на служителите и да постигнат целите си за устойчиво развитие.“

Последните инструменти, използвани в  MPS стратегията на Xerox и нейните три етапа  включват:

  • Оценка и оптимизация: Инструментът Xerox Print Awareness Tool – патентована система, която насърчава служителите да бъдат по-отговорни към околната среда, като предоставя информация в реално време за поведението на служителите, свързано с печата на документи и лесно идентифицира възможности за подобряване на ефективността на работа.
  • Сигурност и интеграция: Анализът води до по-интелигентни решения за печат. Ето защо Xerox помага на компаниите, като ги съветва относно начините за оптимизиране на печатната им среда чрез софтуера Xerox Secure Print Manager Suite with User Analytics, който анализира данни за това кой, какво, кога, колко и къде печата.
  • Автоматизация и опростяване: Xerox продължава да разширява своите отраслови и междуотраслови предложения, като наскоро обяви пускането на новите си решения за автоматизиране на работни потоци за застрахователни дружества и отдели за човешки ресурси – две бизнес области с интензивен поток от данни, за да помогне на клиентите да преодолеят затрудненията и неефективността при управлението на документи. Освен това новите версии на решенията за офис и лична продуктивност Xerox Digital Alternatives и Xerox DocuShare 7.0 подобряват ефективността като автоматизират обработката на документи и елиминират нецелесъобразността на ежедневните офис процедури. Така на служителите не се налага да извършват времеемките, ръчни процеси като споделяне, поставяне на бележки, запазване и защита на документи и данни.

Освен това през 2015 г. Xerox бе обявена от Quocirca Ltd.2 за световен лидер на пазара на управляемите печатни услуги за шеста поредна година, както и за лидер в доклада за оценка на доставчиците на управляеми услуги за работни потоци в САЩ на IDC MarketScape.3

За Xerox

Xerox помага да се промени начинът, по който работи светът. Използвайки експертния си опит в областта на изображенията, бизнес процесите, анализите, автоматизацията и насочената към потребителя практическа информация, компанията проектира работния поток така, че да осигурява по-висока продуктивност, ефективност и персонализация. Xerox извършва дейност в 180 страни и екипът от над 130 000 служители създава значими иновации и осигурява услуги за бизнес процеси, печатно оборудване, софтуер и решения, които имат реално значение за клиентите на компанията и техните клиенти.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 оторизирани партньора и над 550  риселъра. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 100 сервизни центъра.

Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor

Относно Магическия квадрант

Gartner не препоръчва който и да било търговец, продукт или услуга, описани в научните публикации. Gartner не съветва потребителите на технологии да избират единствено упоменатите с най-висок рейтинг или друго означение доставчици. Научните публикации на Gartner съдържат мнения на организацията за проучване на Gartner и не бива да бъдат тълкувани като фактологичен материал.  Gartner не дава никакви гаранции, преки или косвени, по отношение на това проучване, включително гаранции за продаваемост или пригодност за определена цел.

1 Gartner, „Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide“ от Кен Уайлърщайн и Томоко Митани, декември 2015 г.

-XXX-

2 Quocirca: „Managed Print Services Landscape, 2015“ от Луела Фернандес, Quocirca Ltd., юли 2015 г.

3 IDC MarketScape: „U.S. Managed Workflow Services Hardcopy 2015 Vendor Assessment“ от Холи Мусколино и Тери Фрейзър, 30 ноември 2015 г.

Контакти с медийния отдел:

Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Xerox® и Xerox and Design® са търговски марки на Xerox в САЩ и/или други страни.