Xerox е лидер в услугите за управление на работните потоци според новия доклад на IDC MarketScape

Докладът обявява Xerox за единствения доставчик, който разполага с бизнес поделение, специално предназначено за пазара на услугите за управление на работни потоци

София, 8 декември 2015г. – Xerox (NYSE: XRX) получава признание като лидер в доклада на IDC MarketScape „Оценка на доставчиците на услугите за управление на работни потоци в САЩ през 2015 г.“1.

Във фокуса на този нов доклад стои пазара на услуги за управление на работни потоци (MWS), определени от анализаторската компания като набор от услуги, които автоматизират и оптимизират вертикалните и хоризонтални работни потоци и бизнес процеси с голям оборот на документи.

Предлаганите от Xerox решения за автоматизиране на работни потоци помагат на клиентите на компанията да преодолеят затрудненията и неефективността при управлението на документи. Xerox продължава да разширява своите отраслови и междуотраслови предложения, като наскоро обяви пускането на новите си решения за автоматизиране на работни потоци за застрахователни дружества и отдели за човешки ресурси – две бизнес области с интензивен поток от данни.

Освен това новите версии на решенията за лична продуктивност Xerox Digital Alternatives и Xerox DocuShare подобряват офис ефективността като автоматизират обработката на документи. Така на служителите не се налага да извършват времеемките, ръчни процеси като споделяне, поставяне на бележки, запазване и защита на документи и данни.

Докладът посочва Xerox
като единствения доставчик, който има специална организация, съсредоточена върху решенията и услугите за автоматизиране на работни потоци. Създаден през 2014 г., отдел „Услуги за автоматизиране на работни потоци“ работи в партньорство с екипите на Xerox за аутсорсинг на документи, включително управляеми печатни услуги, услуги за документи и централизирани печатни услуги, както и организацията за аутсорсинг на бизнес процеси (BPO) на компанията.

„Услугите за управление на работни потоци предоставят най-различни ползи на компаниите, в допълнение на намаляването на печата и

спестяването на средства“ каза Майк Фелдман, президент на Large Enterprise Operations, Xerox. „Автоматизирането на работните потоци с множество процеси подобрява продуктивността на служителите, повишава сигурността на документите и данните и спомага за постигането на целите за устойчивост.“

Акцентите от доклада включват силните страни на Xerox като например:

  • Предоставяне на пълен спектър от услуги – от управляеми печатни услуги до автоматизиране на работни потоци и BPO, както и от консултантски/професионални услуги до цялостен аутсорсинг.
  • Услуги, поддържани от множество софтуерни продукти и решения, както и експертен опит в работните практики за обслужване на клиенти и обработка на документи, придобит чрез етнографски проучвания.
  • Способност за съгласувано обслужване на мултинационални и глобални ор&#x433
    ;анизации в различните им региони.

Докладът на IDC MarketScape отчита ангажимента, поет от Xerox в ролята на лидер, за подобряване на работните потоци в компаниите, включително автоматизиране на ежедневните бизнес процеси с цел повишаване на продуктивността и рентабилността на работното място.

За Xerox
Xerox помага да се промени начинът, по който работи светът. Използвайки експертния си опит в областта на изображенията, бизнес процесите, анализите, автоматизацията и насочената към потребителя практическа информация, компанията проектира работния поток така, че да осигурява по-висока продуктивност, ефективност и персонализация. Xerox извършва дейност в 180 страни и екипът от над 130 000 служители създава значими иновации и осигурява услуги за бизнес процеси, печатно оборудване, софтуер и решения, които имат реално значение за клиентите на компанията и техните клиенти.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 оторизирани партньора и над 550 риселъра. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 100 сервизни центъра.

Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобря&#
x432;ане на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor

За IDC MarketScape
Моделът за анализ на доставчици на IDC MarketScape има за цел да даде общ преглед на конкурентоспособността на доставчиците на информационни и комуникационни технологии (ICT) на даден пазар. Проучването използва строга методология за оценка, основана както на качествени, така и на количествени критерии, което води до обобщаване на позицията на всеки доставчик в рамките на даден пазар до една единствена графична илюстрация. IDC MarketScape предоставя ясна рамка, в която може да се направи значимо сравнение на предлаганите продукти и услуги, възможностите и стратегиите, както и факторите за настоящия и бъдещ пазарен успех на доставчиците на ИТ и телекомуникационни услуги. Рамката също така предлага на купувачите на технологии пълна оценка на силните и слабите страни на настоящите и потенциалните доставчици.

-XXX-

1IDC MarketScape: U.S. Managed Workflow Services Hardcopy 2015 Vendor Assessment, 30 ноември 2015 г.

Контакти:
Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Xerox® и Xerox and Design® са търговски марки на Xerox в САЩ и/или други страни.