Лидер в надпреварата: Xerox води класацията в доклада на Quocirca за пазара на управляемите печатни услуги (MPS) за шеста поредна година

София, 12 август, 2015 – Xerox (NYSE: XRX) запазва топ позиция в световен мащаб при управляемите печатни услуги (MPS), според последния доклад за пазара, изготвен от анализаторската група за проучвания Quocirca. Класацията за 2015 г. отбелязва Xerox като лидер за шеста поредна година. Xerox помага на компаниите да оптимизират печатната си инфраструктура с MPS и опростят своята комуникация и бизнес процеси, така че да носят печалба, намалят разходите и оперират по-ефективно. Чрез управляемите печатни услуги на Xerox бизнесът може да изнесе управлението на печата си и съкрати разходите си до 30%.

В доклада си Quocirca прави анализ на доставчиците на MPS услуги в световен мащаб и посочва „разнообразното и зряло портфолио от MPS” на Xerox и способността на компанията непрекъснато да разширява предлаганите услуги – които се разпростират от офисен печат и производствен печат до услуги за бизнес процеси – като свидетелство за запазената лидерска позиция.

„Xerox е добре установена на пазара на MPS – доказателството за това е водещата позиция на компанията за шеста поредна година,“ казва Louella Fernandes, associate director на Quocirca. „Наред със силното MPS портфолио през годините, стратегията на Xerox да се репозиционира като доставчик на услуги остава ключова за предложенията на компанията. Както виждаме, използването на вертикален подход в бранша и новото разполагане на компанията в индустрията, ще имат важна роля за последващия й успех. Понастоящем, компанията е доб&#x44
0;е позиционирана да привлече дори по-голям дял, тъй като в бъдеще в сферата на MPS бизнесите ще се интересуват от подход, фокусиран върху бизнес процесите.”

Докладът, който предлага независима оценка на осем доставчици, хвърля светлина и върху важните фактори при MPS. Със съображенията за сигурност, които оглавяват плана за действие за първи път, три четвърти от организациите (75%), включени в проучването, посочват, че нуждата от сигурни решения за печат съставлява важен или много важен фактор при вземането на решения за MPS. В допълнение, повече от седем от десет (72%) от респондентите също посочват, че вече притежават нехартиени процеси в офиса, цитирайки MPS като двигател в прехода от хартиена към дигитална среда.

„Ефективното управление и осигуряване на информацията – на хартиен носител и в дигитален формат – в рамките на всяка организация е огромно начинание,“ допълва Joseph Hanania, senior vice president, Global Document Outsourcing Business Group, Xerox. „Най-новата оценка на Quocirca на MPS пазара онагледява, че организациите започват да разпознават важността на този процес и отдава признание на нашата способност да защитаваме и интегрираме документи в рамките на съществуващата печатна среда, посредством употребата на инструментите на Xerox за автентификация, проследяване и отчетност.

Нашите постижения помагат на компании с различен размер да поемат контрол върху информацията си, докато ние управляваме производителността и сигурността &
#x438;м и ги оставяме да се фокусират върху въпросите на техния бизнес.”

Пазарът на управление на документи се изчислява на близо 100 милиарда щ.д. и се състои от системи, софтуер, решения и услуги, на които клиентите на Xerox разчитат от години, за да управляват своя бизнес и снижат разходите си.

-XXX-

За Xerox
Xerox (NYSE: XRX) e глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на технологии и документи. Компанията помага на организациите да преобразуват начина, по който управляват бизнес процесите и информацията си. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване, хардуерни и софтуерни технологии за управление на информация – от данни до документи. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, а бизнесът ни се случва в над 180 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурн&#x43E
;ст и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor

Контакти:
Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Детелина Христова, PR Manager, One To One, тел: 0888 455656, info@1to1.bg XEROX®, XEROX and Design® са запазени марки на Xerox в Съединените Щати и/или други държави.