Xerox държи пазара на цветни цифрови производствени системи в България за 2014 г.

София, 12 март, 2015 – Xerox държи пазара на цветни цифрови производствени системи над 70 стр./мин. в България за 2014 г.

Ето как тълкува доклада на анализаторската компания Мирослава Цветанова, Търговски мениджър Производствени решения в Xerox България и какви причини посочва за особеностите на пазара на цифрови производствени системи през 2014-та: „Тези устройства са с основно приложение на графичния пазар, където обемите падат. Приложенията са все още стандартни, почти безинтересни и производителите са втренчени в това, да получат ниска себестойност, вместо да търсят начини за разнообразяване, по-добро таргетиране и по-добра реализация на продуктите си. Пазарът вече е наситен от устройства среден клас, със сравнително семпла функционалност и основно предназначение все същите тривиални приложения. През изтеклата година България беше лишена и от присъствието на основния инвеститор на този пазар – европейските средства по „Иновации и конкурентоспособност за малък и среден бизнес.“

Производствените решения в концепцията на Xerox са цялостни, автоматизирани и напълно интегрирани решения за приемане и управление на задачи за печат, производство и довършителна обработка.
Печатните устройства в този сегмент са с висок капацитет на работа за изграждане на непрекъснат работен процес; устойчивост и надеждност при високи натоварвания; висок процент (95% и повече) ра
зполагаемост с техниката; професионални, мощни сървъри за управление; инструменти за управление на задачите за печат; добра сходимост и интеграция с конвенционална работна среда; цветните машини работят в установените за индустрията стандарти, разполагат с механизми за контрол и управление на цвета и дават възможност за изграждане на трансферни цветни профили.

„Тези основни белези могат да бъдат причислени към част от устройствата в цвят със скорост над 70 стр./мин., а по отношение на монохромния сегмент с над 100 стр./мин. и по никакъв начин към мултифункционални офисни устройства с 50-60 стр. с основно приложение в офиси и администрации и вградени сървъри за управление,“ коментира Мирослава Цветанова.

През 2014-та Xerox България успя да реализира всяка пазарна възможност, насочвайки усилията си към решаване на иновативни бизнес задачи като:
– Изграждане на web to print автоматизирана и напълно интегрирана среда за производство на книги по поръчка – отворен към Европа производител на книги и други персонализирани, висококачествени продукти.
– Изграждане на производствен център върху платформа на Xerox, комплекс от хардуерни и софтуерни компоненти за генериране, управление и производство на транзакционални документи с цветно промоционално съдържание в големи обеми – среда, изградена да обслужва различни индустрии, в съответствие с най-високите европейски стандар&#x442
;и.

За Xerox
Xerox (NYSE: XRX) e глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на технологии и документи. Компанията помага на организациите да преобразуват начина, по който управляват бизнес процесите и информацията си. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване, хардуерни и софтуерни технологии за управление на информация – от данни до документи. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, а бизнесът ни се случва в над 180 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Xerox България развива и цялостното управление на комплексни проекти за управление на документния поток и печата, както и оптимизация на документни процеси в посока спестяване на разходи, подобряване на ефектите върху околната среда, печат от мобилни платформи, подобряване на информационната сигурност и автоматизация, с използването на последните иновации в световен мащаб.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor.

Контакти:
Ваня Василева, Маркетинг мениджър & Продуктов мениджър А4, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 11, Vanya.Vassileva@xerox.com

Детелина Христ&#x43E
;ва, PR Manager, One To One, тел: 0888 455656, info@1to1.bg

XEROX®, XEROX and Design® са запазени марки на Xerox в Съединените Щати и/или други държави.