Ксерокс България, съвместно с Лирекс.ком – стратегически партньори на 15-та конференция по електронно управление

София, 17 март, 2014 – Ксерокс България, съвместно с Лирекс.ком, представиха висококачествени решения в областта на дигитализацията и управлението на големи архивни фондове, както и специализирани решения в общинската администрация.

Конференцията се проведе на 6 и 7 март в София и бе открита от заместник министър-председателя по икономическото развитие доц. Даниела Бобева-Филипова. Присъстваха над 300 души, в това число и главният секретар на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, множество специалисти от държавната и общинската администрации и бизнеса.

Решението за Дигитализация и управление на големи архивни фондове, представенo от Лирекс.ком в партньорство с Ксерокс България, значително подобрява работата и качеството на обслужване на администрацията. Електронизацията на архива и документите, с които институциите работят, предоставят множество възможности за оптимизация на процесите и улесняват предоставянето на електронни услуги.

Решението интегрира система за цифровизиране и управление на електронни документи и система за управление на традиционния архивен фонд от хартиени документи. Включва различни компоненти, като специализирани и роботизирани скенери за дигитализация на документи, книги и папки; софтуер за разчитане на символи (OCR); система за управление на съдържанието (Xerox DocuShare); система за ма&#x440
;киране и проследяване на документи, посредством RFID тагове. Също така, решението може да се интегрира със система за сигурност и управление на достъпа, система за управление на печата и др.

През втория ден от Конференцията бяха представени специализирани решения в общинската администрация, с фокус върху високоспециализираните решения за управление на печата. Част от ползите при внедряването на решения за печат са:

  • Намаляване на ненужната консумация на хартия и повишаване на ефективността и достъпността;
  • Намаляване на разходите и оптимизация на процеса на печатане/копиране на документи;
  • Лесно прогнозиране на бюджета, чрез единна стойност за отпечатано копие;
  • Богат набор от висококачествени продукти и услуги, без да е необходима голяма първоначална инвестиция и мн. др.

На въпроса как оценява партньорството на Ксерокс България в 15-тото издание на Конференцията, господин Светослав Григоров, маркетинг мениджър на Ксерокс България, отговори: „Иновативните решения в областта на дигитализирането и управлението на документи представляват сфера, в която Корпорация Xerox отдавна е пионер. Компанията създава множество добри практики и аз съм доволен, че в партньорство с Лирекс.ком ,успяхме да онагледим някои от тях пред ключови заинтересовани страни на форума.“

ХХХ

След изобретяването на Ксерографията, преди 75 години, хората на Xerox (NYSE: XRX) помогнаха на биз&#x43
D;еса да опрости работните задължения. Днес ние сме глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на документи, с което помагаме на организации от различен тип да бъдат по-ефективни и да се фокусират върху основните си задачи. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване и софтуер за търговски и неправителствени организации. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, които обслужват клиенти в над 160 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor.

Лирекс.ком е водеща компания в областта на информационните и комуникационни технологии с дългогодишен опит. Компанията предлага консултантски и аутсорсинг услуги, цялостно проектиране, изграждане и поддържка на ИКТ решения и системи, както и поддържка на софтуер, компютърно, мрежово и офис оборудване.

Контакти:
Светослав Григоров, Маркетинг мениджър, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 15, Svetoslav.Grigorov@xerox.com

Детелина Христова, PR Manager, One To One, тел: 0888 455656, info@1to1.bg

XEROX®, XEROX and Design® са запазени марки на Xerox в Съединените Щати и/или други държави.