Ксерокс България е безспорен лидер в сегментите „Графична комуникация“ и „Средни до големи работни групи“ за 2013 г.

СОФИЯ, България — 25.03.2014
Недвусмисленото лидерство на Ксерокс България сред конкурентите на компанията е в сегментите „Графична комуникация“ и „Средни до големи работни групи“ през четвъртото тримесечие на 2013-та.

В същия период на 2012 г., Ксерокс България притежава 57,1% пазарни дяла в „Графична комуникация“, които през 2013 г. нарастват с 20,7%.Обобщените резултати за финансовата 2013-та показват притежание на 62,5% от пазара, в съпоставка с 55,0% за финансовата 2012-та.

Най-продаваните модели през последното тримесечие на миналата година са: Color C75 Pro PSG и D95.

В сегмента „Средни до големи работни групи“ в същия период на 2013-та българското представителство е реализирало 57,1% от продажбите на пазара, като предпочитаните модели са: WorkCenter 5845 и WorkCenter 5865.

Наред с топ новината за успеха от изминалата година, компанията и нейните партньори се поздравиха с първата по рода си сертификация на техния партньор – М&БМ, на партньорска среща, която се проведе на 14 и 15 март, в хотел „Аспен“ край Разлог. За да постигне сертификацията си, М&БМ премина цикъл от продължително обучение и подписа две реални сделки под супервизия. Като партньор на Ксерокс България, М&БМ получи достъп до методологията, материалната база и вътрешните ресурси на Xerox, и възможността да реализира продажби на всички класове продукти, тяхното сервизиране и пред&#x4
3E;ставянето на услуги.

На партньорската среща в Разлог Ксерокс България връчи и награди за партньрство на:

  • Адком – Партньор на 2013 г. за продажби на оборудване
  • Стемо – Партньор на 2013 г. за продажби на консумативи А3 и А4
  • Роел-98 – Партньор на 2013 г. за продажби на консумативи А4
  • Ронос – Партньор на 2013 г. за продажби на хартия на Ронос
  • М&БМ – Акредитиран XPPS партньор за България

Сред госитте на събитието присъстваха и Колбис, Райс, Атласком, АДЛ, Булранг, Еврокопи, Лирекс, Интелинет и диструбиторите Солитрон, Поликомп, Компютър 2000.

През настоящата година развитието на MPS услугите остава водещо направление в предлаганите услуги от Ксерокс и неговите партньори.

ХХХ

След изобретяването на Ксерографията, преди 75 години, хората на Xerox (NYSE: XRX) помогнаха на бизнеса да опрости работните задължения. Днес ние сме глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на документи, с което помагаме на организации от различен тип да бъдат по-ефективни и да се фокусират върху основните си задачи. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване и софтуер за търговски и неправителствени организации. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, които обслужват клиенти в над 160 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мреж
а на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor.

Контакти:
Светослав Григоров, Маркетинг мениджър, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 15, Svetoslav.Grigorov@xerox.com

Детелина Христова, PR Manager, One To One, тел: 0888 455656, info@1to1.bg

XEROX®, XEROX and Design® са запазени марки на Xerox в Съединените Щати и/или други държави