Четири неща, които не знаете за „невидимите работници“

Изследователите на Xerox представиха проучване за в Балтимор

НОРУОЛК, Кънектикът —
Turking e термин, който се отнася за групи от хора, които изпълняват задачи, които компютрите не биха изпълнили добре, като например, избор на елементи от изображения. Ако управата на един град иска да изчисли броя на квадратните метри, покрити с графити, разположени в зони за паркиране, може да ангажира „невидими работници ” и им плати, за да прегледат хиляди фотографии и отбележат местата, които имат нужда от почистване.

Изследователите на Xerox наскоро проведоха онлайн проучване на пазара, за да изследват кои са тези хора, как изпълняват задачи, свързани с човешкия интелект и как се формират и контролират групите, за да свършат тази „невидима“ работа.

Откритията им бяха представени на 15 февруари в Балтимор в рамките на Association for Computing Machinery conference on computer supported cooperative work and social computing (CSCW)

Там ученият Дейвид Б. Мартин от Xerox Research Centre Europe представи документ, изготвен от изследователите на XRCE Martin и Benjamin Hanrahan, Neha Gupta от Университета „Нотингам“ и Jacki O’Neill.

Това са четири от множество открития, които проучването разкри:

  1. Взаимоотношенията са ключови: „невидимите работници“ харесват анонимността и гъвкавостта, но искат почтени работни взаимоотношения с учтиво общуване. Искат честно заплащане за добре изпълнена работа (честно възнаграждение, честна преценка на качеството на р&
    #x430;ботата, навременни плащания …), а уважението е двустранно: добрите възложители също се оценяват високо.

  2. „Невидимите работници“ са основно мотивирани от заплащането.
  3. Надниците варират, но като цяло, заплащането за този тип работа е ниско.
  4. Много хора избират да извършват такава работа, защото не могат да намерят добра, „нормална“ работа или имат нужда от допълнителни приходи. Някои са обвързани, други се намират в обстоятелства, в които да извършват такива дейности представлява една от малкото възможности, които имат.

Повече информация можете да видите тук: crowdresearch blog.

ХХХ

След изобретяването на Ксерографията, преди 75 години, хората на Xerox (NYSE: XRX) помогнаха на бизнеса да опрости работните задължения. Днес ние сме глобалният лидер в бизнес процесите и управлението на документи, с което помагаме на организации от различен тип да бъдат по-ефективни и да се фокусират върху основните си задачи. Централата на компанията в Норуолк, Кънектикът, предлага бизнес услуги, печатно оборудване и софтуер за търговски и неправителствени организации. Екипът на Xerox включва повече от 140 000 служители, които обслужват клиенти в над 160 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата н&#x4
30; следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Xerox България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria

Информация за Xerox: http://www.xerox.com, http://news.xerox.com или http://www.realbusiness.com, http://www.xerox.com/investor.

Контакти:
Светослав Григоров, Маркетинг мениджър, Xerox България и Източна Европа, тел: 02/460 69 15, Svetoslav.Grigorov@xerox.com

Детелина Христова, PR Manager, One To One, тел: 0888 455656, info@1to1.bg

XEROX®, XEROX and Design® са запазени марки на Xerox в Съединените Щати и/или други държави.