Услуги за мобилен печат от Xerox

Услуги за мобилен печат от Xerox

Xerox представя новите цветни попълнения в портфолиото си с производствени машини

Xerox PrintBack и Xerox Mobile Print

Всички сме свидетели на днешното бързо развитие на мобилните технологии и стремглавото нарастване на дела на мобилните устройства като смартфони, ултрабуци и особено на таблетите. Необходими са обаче и съответните услуги, които да ни позволят да използваме тези устройства пълноценно. Те обикновено се обозначават с термина „облачни“, което не означава нищо друго, освен че можете лесно да се възползвате от тях където и да се намирате, за да имате достъп до данни и за да споделяте информация лесно, без затруднения и бързо. Известната компания Xerox не изостава от тези тенденции и се е погрижила да създаде няколко мобилни приложение за печат за своите потребители, доказвайки, че работи както за представителите на корпоративния бизнес (Xerox Mobile Print), така и за обикновените потребители на технологиите за печат, предлагайки им безплатното приложение Xerox PrintBlack.

Xerox PrintBack се поддържа от мобилни устройства, работещи под iOS (Apple iPhone, iPod и iPad) или Android. Предназначено е за индивидуални потребители, които искат да отпечатат файл от своето мобилно устройство на принтер в къщи или офиса, който е свързан към компютър с Windows или Mac OS X (работата с няколко принтера не се поддържа). Предимствата, което осигурява приложението, са повече от ясни, но за тези, които &#
x43D;е са разбрали, ще ги изброим: можете да отпечатате документ, брошура, формуляр и т. н. докато сте извън офиса или дома и когато се върнете, те ще ви чакат готови; можете да отпечатате файл, прикачен към електронна поща от вашия таблет или смартфон, без да е необходимо да чакате да се върнете в офиса; лесно можете да синхронизирате файлове между вашето мобилно устройство и настолния компютър като използвате специална папка на приложението или услугата Dropbox. Освен това файловете ще бъдат отпечатани чрез драйвера, инсталиран на локалния компютър, така че няма да има компромиси с качеството. Трябва обаче вашият компютър да е включен и свързан с принтера, за да може PrintBack да отпечата файловете. Ако по някаква причина не е така, заданията за отпечатване ще бъдат изпълнени веднага, щом го включите.

Xerox PrintBack се инсталира в три основни стъпки. Първо трябва да изтеглите (www.xerox.com/downloadprintback) и инсталирате софтуерен агент на вашия настолен (или преносим) компютър, после да изберете начина на споделяне на файловете — чрез Dropbox или чрез уеб-базирана електронна поща. За да използвате Dropbox, което е и препоръчваният вариант, услугата трябва вече да е инсталирана на вашия компютър. Трябва да си регистрирате отделен акаунт в Gmail, Hotmail, MSN Live, AOL или Yahoo и да въведете данните при инсталацията на PrintBack, ако решите да използвате уеб-базирана поща. Последната, трета стъпка е да изтеглите и инсталирате съответното мобил&#x
43D;о приложение във вашето iOS- или Android-базирано устройство, в което да въведете данните за влизане в Dropbox или за пощенския акаунт. И така стигаме до интересния въпрос какви файлове можете да отпечатвате с PrintBack. Отговорът е документи от Microsoft Word, PowerPoint и Excel (Office 2003, 2007, 2010 за Windows и Office 2008, 2011 за Mac OS), Apple Pages, Keynote и Numbers (Аpple iWork ’09), графични файлове с формат PDF, JPEG, TIFF, BMP, PNG, както и съдържанието на електронни писма и уеб-страници чрез копиране в клипборда и вмъкване в PrintBack. Интересно и полезно е, че някои от останалите по-често използвани мобилни приложения позволяват директен печат с PrintBack чрез опциите Share и Open In.

Приложението Xerox Mobile Print се предлага за бизнес потребители и има два варианта — единият е базиран на облачна услуга на Xerox (изтегляте приложението и можете веднага да го използвате като печатате от всяко мобилно устройство на всеки принтер в офиса — предлага се 30-дневна пробна версия), а другият — на сигурни сървъри в организацията (дава по-голям контрол, гъвкавост и възможност за персонализиране според конкретните нужди на организацията). И двата варианта обаче са лесни за инсталиране и използване и предлагат отлични възможности за печат на мобилните служители на организациите, които ги внедрят.

А ние, потребителите на мобилни устройства, можем само да сме доволни, че производителите на принтери отчитат важността на мобилния печат и осигуряват удобни и лесни за използване софтуерни инструменти, които поддържат всички разпространени мобилни ОС. М&#x43E
;билните приложения на Xerox са отличен пример за това и ще ви помогнат да сте винаги на гребена на вълната.

Mатериала е публикуван в брой май на сп. Personal Computer World България -XXX-

За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експерното мнение и услуги дават възможност на бизнеса – от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравна грижа, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите за граждански и правителствени организации от целия свят.

Компанията също предоставя разширена технология за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. С&
#x438;стемата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Допълнителна информация за Ксерокс България ще намерите на: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Корпорация Xerox:
www.xerox.com
http://www.facebook.com/XeroxCorp
http://twitter.com/xeroxcorp

Контакти:
Светослав Григоров, Мениджър Маркетинг, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 15, svetoslav.grigorov@xerox.com

Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg