Xerox представи доклад за своя глобален принос за устойчиво развитие през 2012

София, 3 октомври 2012 – В началото на седмицата Xerox представи своя Доклад за глобален принос за устойчиво развитие.

В писмо до акционерите, включено в доклада, Урсула Бърнс, председател и CEO на Xerox, коментира практиките на компанията за природосъобразни иновации, всяка от които подчинена на основната цел да помогне на организации от всякакъв размер и от цял свят да опростят начина, по който извършват ежедневните си задължения.

„Целта ни не е да редуцираме или свалим нивото, а да отстраним излишните стъпки от процеса и да внедрим технологии и иновации с интелигентен и стратегически подход“, пише Бърнс. „Когато изпълниш това, печелиш не само време и пари, а също така и ценни ресурси и намаляваш загубите.“

През последния месец Xerox получи признание за своята корпоративна социална отговорност. За пета поредна година Xerox покри критериите на FTSE4Good за социално отговорно поведение, защита на човешките права и природосъобразни дейности. FTSE4Good Index е създаден през 2001 година и използва като критерии за сравнение световно признати стандарти.

Информация за тези и други постижения могат да бъдат открити в годишния отчет, който е подреден в няколко сфери. По-долу са акцентите от всяка област:

В подкрепа на потребителя – Xerox създава онлайн портала Open Xerox, който насърчава потребителите &#x
434;а участват в изследователско проучване за нови продукти, приложения и услуги. Порталът осигурява достъп до последните иновации на компанията и позволява на всеки да изпробва за първи път новите технологии и да сподели своето мнение директно с учените и инженерите.

По-добра работна среда – Xerox постига 100 процента рейтинг по индекса за корпоративно равенство от проучване за най-доброто място за работа, проведено от фондация Human Rights Campaign.

Опазване на планетата – Xerox получи признание за своя принос към природосъобразните иновации и беше включена в „зелената“ класация Newsweek, където попада в топ 50 за природосъобразно поведение.

В полза на общността – през 2011 година 11 служители на Xerox получават отпуск, за да помогнат на неправителствени организации в своята общност. Тези служители имаха възможността да споделят своя бизнес опит, придобит в Xerox, за да подобрят ефективността на организациите.

За пълния отчет и повече информация за глобалния принос на Xerox, посетете www.xerox.com/citizenship.

-XXX-

За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експертното мнение и услуги дават възможност на бизнеса – от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-д&#x43
E;бре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравеопазването, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите от граждански и правителствени организации от целия свят.

Компанията също предоставя технологии за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Ксерокс България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Корпорация Xerox: www.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://twitter.com/xeroxcorp, http://www.youtube.com/user/XeroxCorp

Контакти:
Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg