Боинг избират Xerox за управление на печата

София, 30 май 2012 – Xerox ще внедри стратегически проект за управление на печата (MPS) за Боинг, което ще осигури на авиационния лидер и иноватор по-бърз и ефективен начин за управление на документи в наземните американски офиси на компанията.

В рамките на 6-годишния договор за корпоративни печатни услуги (EPS), Xerox ще осигури устройства като принтери, копири и факс машини, и ще изгради най-подходящата стратегия за печат въз основа на цена, енергийна ефективност и разход на мастило. По този начин, благодарение на услугата за управление на печат, Xerox ще помогне на Боинг да направят работния процес по-природосъобразен чрез понижаване количествата използвана хартия, енергия и отпадъци.

„Това партньорство ни дава по-добра възможност да осигурим за нашите служители и клиенти услуги за печат от най-висок клас“, каза Тед Колбърт, вицепрезидент на отдел ИТ инфраструктура в Боинг. „Новите технологии и подобрени услуги, които предлага Xerox, ще помогнат за намаляване на ИТ разходите, докато изпълняваме своя ангажимент за екологична работна среда“.

Следва да бъде интегрирана програма, която ще помогне на служителите да се приспособят към новата технология и работен процес. Бъдещите планове включват популяризирането на мобилното решение за печат на Xerox, коет
о ще осигури сигурен печат от мобилно устройство по всяко време, без нужда от инсталиране на допълнителен софтуер, търсене на принтер или компютър.

„Боинг имаха нужда от стратегически партньор, който да им предложи иновативен подход в печата и да им спести средства. Нашият план за управление на печатни услуги съответства на техните специфични нужди за ниво на сигурност, опазване на околната среда и в същото време предлага опростен начин за управление на информация на дигитален и хартиен носител“, каза Кевин Уорън, президент на клиентски операции в Xerox.

Като световен лидер в областта на MPS, Xerox работи с компании от всякакъв мащаб, за да опрости работния процес, така че служителите да отделят по-малко време за управление на документи и да се фокусират върху своите задължения. Xerox интегрира MPS в IT инфраструктурата и спомага за интелигентното организиране на информацията от хартиен или дигитален носител. Компанията беше обявена за лидер на световния MPS пазар – позиционирана от Gartner в лидерската зона в „Магическия квадрант за MPS”, призната като лидер в „Услугите за управление на печат” на IDC, както и в отчета за 2011 на MarketScape. Xerox завоюва топ позиция и в отчета на Quocirca за 2012.

-XXX-

За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експерното мнение и услуги дават възможност на бизнеса – от малки компании до големите све&#x
442;овни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравеопазването, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите от граждански и правителствени организации от целия свят. Компанията също предоставя технологии за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Още информация за Ксерокс България: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Корпорация Xerox: www.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://twitter.com/xeroxcorp, http://www.youtube.com/user/XeroxCorp

Контакти:
Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com

Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg