Xerox и M&BM реализират мащабен проект за производствен печат с обем над половин милиард отпечатъка

Проектът е първи по рода си в България и включва услуги по управление на транзакционeн печат за следващите пет години

София, 28 март 2012 – Xerox България реализира съвместен проект с М&BM, най-големия доставчик на транзакционен печат в страната. Договорът включва цялостно управление на производствения печат на компанията и гарантиране на критични параметри за ниво на обслужване, покриващи изцяло нуждите на M&BM от надежден и качествен печат. М&BM е оторизиран търговски и сервизен партньор на Ксерокс от 1993 г. и премиум партньор от 2006 г. Налага се като водещ в страната доставчик на услуги за печат, пликоване и разпространение на транзакционни документи – извлечения от сметки и фактури, на по-голямата част от българските комунални дружества, телекоми и банки.

Проектът включва изграждането на модерна и отговаряща на всички съвременни стандарти печатна база на M&BM в София чрез цялостно обновяване на производственото оборудване с дигитални преси Xerox Nuvera 288; поддръжка на оборудването, с включени консумативи и резервни части; гарантирано в Service Level Agreement (SLA) ниво на обслужване; обучение на специалисти на M&BM за работа с новото оборудване и изкупуване на старото оборудване на клиента.

Xerox изпълни успешно цялостното решение в рамките на по-малко от месец, в средата на 2011 година, а през ноември 2011 г. реализира разширение в изпълнение на стратегията на M&BM за изграждане на допълнителни мощ&#x
43D;ости в страната.

Аутсорсинг решението, базирано на технологията Xerox Nuvera 288, представлява изцяло персонален подход към специфичните нужди на M&BM – Nuvera 288 е предназначена за работа с транзакционен печат и печат при поискване. Дигиталната преса осигурява бърз едновременен двустранен печат с качество, съпоставимо с офсетовия печат с ниска консумация на ресурси. Скоростта от 288 отпечатъка в минута (144 двустранни листа в минута), прави Xerox Nuvera 288 най-бързата цифрова печатаща система с листово подаване в света, с възможност да осигури максималния капацитет на печат от над 4,5 милиона отпечатъка за месец. Качеството на изображенията и възможността да печата върху медии със специално покритие прави системата идеална за печат на транзакционни приложения – фактури, сметки, извлечения, застрахователни полици.

„Проектът, който реализирахме с нашия партньор M&BM, е първият по рода си не само в България, но и за целия източноевропейски регион”. – каза Юлиан Григоров, Оперативен директор на Xerox CDG – „На практика, повечето българи получават ежемесечно поне еднин транзакционен документ, отпечатан в базата на M&BM и наша отговорност е, този документ да бъде доставен навреме и с гарантирано качество”.

– XXX –

За Xerox:
Xerox е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. Xerox предлага решения з&#x4
30; повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта.
Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 партньори и 89 оторизирани реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

За M&BM:
“Мениджмънт Бизнес Машин” (M&BM) ООД е частна българска компания, която започва своята дейност през 1991 г. M&BM е лидер на българския пазар в аутсорсинга на дейности по печат, пликоване и доставка на документи на големи организации, банки и фирми, до клиентите им във всички населени места на територията на страната; печат на всякакъв тип рекламни материали; електронно архивиране на клиентски документи.

От 1993 г. М&ВМ ООД е оторизиран търговски дилър на Ксерокс България ЕООД, а от 2006 г. е премиум търговски партньор.

М&ВМ ООД е една от първите фирми в бранша сертифицирана по ISO 27001:2005 от Lloyd’s Register Quality Assurance през месец юли 2011г. за внедрена система за управление сигурността на информацията.

Допълнителна информация за “Мениджмънт Бизнес Машин” (M&BM) ООД ще намерите на: www.mbm-bg.com Допълнителна информация за Ксерокс България ще намерите на: www.xerox.bg, http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за
Корпорация Xerox: www.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://twitter.com/xeroxcorp

Контакти:
Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg