IDC: Xerox отново е пазарен лидер в управлението на печатни услуги

София, 23 февруари, 2011 – Корпорация Xerox e позиционирана в доклада на IDC MarketScape 2011 като световен лидер в управлението на печатни услуги (MPS).

Докладът прави анализ на доставчиците на услуги за управление на печата и дава общ преглед на техните възможности. В него Xerox се отличава с опита си в обслужването на компании от всякакъв размер чрез своите цялостни решения в сферата на MPS, чрез директни и индиректни дистрибуционни канали. Според IDC, компаниите търсещи услуги за управление на печата, трябва да оценят обхвата на офертите на доставчиците и стратегическите перспективи за бъдещи услуги.

“Най-високите показатели за успеха на Xerox са свързани с това, че компаниите, търсещи услуги за управление на печата предпочитат партньор с опит на пазара и задълбочен подход, който да им осигури дългосрочни резултати, “ казва Холи Мусколина, директор проучвания в IDC. „Възможността за последователно глобално осигуряването на услугата е ключова отличителна черта на Xerox и корпорацията продължават да изгражда своя инфраструктура за глобална поддръжка, включително такава за индиректни партньори.

Докладът на IDC отчита, че Xerox подкрепя малкия и средния бизнес, изграждайки услуги за печат през своята партньорска мрежа, които включват обучение и ръководене, заедно с бизнес развитие, маркетинг, услуги и поддръжка. Изследването се основава и на факта, че Xerox помаг&
#x430; на потребителите да определят своите бизнес приоритети отвъд намаляване цената на печат, използвайки експертизата за бизнес процеси на ACS, компания на Xerox.

“Има много начини за дефиниране и изпълнение на услуги за управление на печата, но само Xerox продължава да печели признание в индустрията като лидер, заради нашия доказан подход и богата история при постигане на резултати“, коментира Стивън Кронин президентът на Xerox Global Document Outsourcing.

Като лидер в MPS сектора, Xerox разширява своите решения с придобиването на NewField IT – за опростяване на процеса на оценяване и ускоряване на внедряването на печатните услуги. Партньорството на Xerox със Cisco за интегриране на MPS и мобилен печат в рутерите на Cisco разширява възможностите за допълнителен пазар чрез партньорските канали на Cisco.

-XXX-

За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експерното мнение и услуги дават възможност на бизнеса – от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравна грижа, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с &#x4
3F;отребителите за граждански и правителствени организации от целия свят.

Компанията също предоставя разширена технология за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Допълнителна информация за Ксерокс България ще намерите на: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria Информация за Корпорация Xerox:
www.xerox.com
http://www.facebook.com/XeroxCorp
http://twitter.com/xeroxcorp

Контакти:
Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg