Регистрираните от Xerox патенти нареждат компанията сред световните топ иноватори

София, 31 януари 2012 г. – Корпорация Xerox продължава да обогатява своето широко портфолио с нововъведения, които допринасят за опростяването, ускоряването и оптимизирането на работния процес в предприятия по целия свят. Компанията получава 1 030 щатски патента през 2011 година.

В това число са включени патентите от всички дъщерни компании, собственост на Xerox; Affiliated Computer Services (ACS), центъра за проучвания Palo Alto Research Center (PARC) и XMPie®. Съвместното предприятие на Xerox в Япония – Fuji Xerox Co. Ltd., получава 588 патента от Съединените щати за 2011 г. Така групата на Xerox притежава общо 1 618 патента, заемайки осмо място в световната класация на IFI за интелектуална собственост.

„Чрез нашите нововъведения, ние помагаме на клиентите ни да бъдат по-гъвкави в трудната бизнес среда. Новите технологии на Xerox им проправят път през огромния обем съдържание към нужните за тях операции, създавайки природосъобразен бизнес“. Казва Софи Вандебрук, главен ръководител Технологии и президент на Xerox Innovation Group. Ние разработваме нововъведения съвместно с други компании от индустрията, с университети и с наши потребители.

Изследователите на Xerox разработват нови технологии, които намират приложение в реални продукти и услуги. Растящият брой регистрирани патенти кара Xerox да търси бързо интегриране на нововъведенията в бизнес услугите. Например: патенти с номера 7 877 426 и 8 015 111 покриват лицензни методи за подобряване електронните плащания като детски добавки от служители от щ&#x
430;тската администрация към получателите. Патент номер 7 865 437 е в грижа за детето, уникална, безхартиена, уеб базирана система, която опростява процесите на изплащане при детските добавки.

От 1930 година, до днес Xerox регистрира близо 58 000 нововъведения по цял свят.

Освен „Националния медал за технологии“ – най-високото признание, връчено от президента на САЩ, Xerox има много награди за иновативност. Такива са включване в класацията на Томпсън Ройтерс „100-те най-иновативни компании в света за 2011“ и признанието на Wall Street Journal с награда „Технологична иновация на 2011“ за Xerox Research Centre Europe. Също така, през 2011, Xerox получава награда за „Корпоративна иновативност“ от Американския институт по химично инженерство за откриването, разработването и пускането в серийно производство на емулсионно-агрегирания (EA) тонер.

Годишно Xerox и Fuji Xerox инвестират общо $1,5 милиарда в проучвания и разработки.

-XXX-

За Xerox:
Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи. Технологиите, експерното мнение и услуги дават възможност на бизнеса – от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравна г&#
x440;ижа, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите за граждански и правителствени организации от целия свят.

Компанията също предоставя разширена технология за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер. Екипът на Xerox от 136 000 души обслужва клиенти в повече от 160 страни.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 66 оторизирани партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра.

Допълнителна информация за Ксерокс България ще намерите на: www.xerox.bg и http://www.facebook.com/XeroxBulgaria
Информация за Корпорация Xerox:
www.xerox.com
http://www.facebook.com/XeroxCorp
http://twitter.com/xeroxcorp

Контакти:
Валентин Митев, Мениджър Маркетинг Комуникации, Ксерокс България и Балкани, тел: 02/460 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Мирослав Карталски, New Moment PR, тел: 02/963 12 72, miro@newmoment.bg